Algemene gebruiksvoorwaarden

Update van 1 november 2019

Inleiding

Deze algemene gebruiksvoorwaarden (hierna de “Voorwaarden”) leggen de gebruiksvoorwaarden van de applicatie (hierna de “App” genoemd) vast. Het downloaden, de verbinding met en het gebruik van de App vereisen de aanvaarding en strikte naleving van alle bepalingen van deze Voorwaarden. U aanvaardt om ze aandachtig te lezen. Wilt u deze Voorwaarden of een deel ervan niet accepteren, dan moet u zich ervan onthouden de App te downloaden, te gebruiken of er verbinding mee te maken.

Deze Gebruiksvoorwaarden van de App vormen een aanvulling op de algemene voorwaarden van Somfy betreffende de verbonden diensten.

Bij tegenstrijdigheid tussen deze gebruiksvoorwaarden van de App en de algemene voorwaarden van Somfy betreffende de verbonden diensten, primeren deze laatste.

Doel en gebruiksvoorwaarden van de App

De App heeft tot doel de eindgebruiker in staat te stellen gebruik te maken van de verbonden SOMFY-diensten, bijvoorbeeld de controle van de SOMFY-producten (alleen) en/of compatibele producten van derden. De toegang tot de App is beperkt tot gebruikers die ten minste 18 jaar oud zijn en die beschikken over een compatibel toestel (telefoon of tablet) en een internettoegang. Door de App te gebruiken, bevestigt de gebruiker deze Algemene gebruiksvoorwaarden (en in voorkomend geval, de Gebruiksvoorwaarden van de nodige diensten om toegang tot de diensten te krijgen), te hebben gelezen en te aanvaarden. De informatie betreffende de in de App vervatte producten en diensten is niet noodzakelijk in alle landen geldig en toegankelijk.

Beschikbaarheid van de App en aansprakelijkheid

SOMFY stelt alles in het werk om de gebruiker continu toegang te geven tot de verschillende functionaliteiten van de App maar kan een ononderbroken toegang tot die functionaliteiten niet absoluut garanderen.

SOMFY wijst alle aansprakelijkheid af voor nadelige gevolgen die kunnen voortvloeien uit:

- risico’s die inherent zijn aan de gebruikte technologieën (verbonden aan de aard zelf van het internet en uw internetsnelheid, de toegangssnelheid tot de App en haar functionaliteiten, het openen en raadplegen van de App-onderdelen, interne vertragingen, onderbreking of ontoegankelijkheid van de App);

- computeraanvallen of hacking door derden die niet toe te schrijven zijn aan een beveiligingsfout in de eigen systemen van SOMFY;

- onderhoudsverrichtingen die nodig zijn voor de exploitatie van de App, voor herstellingen of voor mogelijke toevoeging van nieuwe functionaliteiten die de toegang tot de App tijdelijk onmogelijk kunnen maken;

- gebeurtenissen die zich voordoen buiten de wil van Somfy, zoals incidenten of storingen in de telecommunicatie- en/of elektriciteitsnetwerken, en in het algemeen, gevallen van overmacht (bijvoorbeeld overspanning, blikseminslag, storm, overstroming, vocht, brand, enz.) en ieder ander geval van overmacht (dus evenementen buiten de controle van de partijen);

- oneigenlijk gebruik of illegale exploitatie van de App, waarbij de gebruiker al

s enige aansprakelijk is voor mogelijke schade aan derden en voor de gevolgen van iedere claim of rechtsvordering die daaruit kan voortvloeien;

- situaties waarin de App niet compatibel is met bepaalde van uw softwareprogramma’s, andere applicaties, configuraties of apparaten;

- en in het algemeen, alle gevallen van onderbreking of storing van de App die niet aan SOMFY kunnen worden toegerekend.

De gebruiker verklaart op de hoogte te zijn van deze gevallen van uitsluiting van aansprakelijkheid en zal alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen, met inbegrip van de hieronder bepaalde aanvullende voorzorgen, om de aansprakelijkheid in die gevallen niet op SOMFY te proberen afschuiven.

Voor alle duidelijkheid wordt opgemerkt dat deze beperkingen niet van toepassing zijn in geval van schade veroorzaakt door frauduleuze handelingen, grove nalatigheid of een opzettelijke fout van SOMFY, of enige andere aansprakelijkheid die niet uitgesloten kan worden krachtens de toepasselijke wet (met inbegrip van de wettelijke regels betreffende de aansprakelijkheid voor producten met gebreken, indien van toepassing).

Onder voorbehoud van de voorgaande bepalingen, is de wettelijke aansprakelijkheid van SOMFY voor schade beperkt als volgt:

(i)              SOMFY kan slechts aansprakelijk worden gesteld voor het schadebedrag dat typisch kan worden voorzien op het ogenblik van afsluiting van het Contract voor schade veroorzaakt door lichte nalatigheid ten aanzien van een wezenlijke contractuele verplichting (namelijk een contractuele verplichting waarvan de uitvoering essentieel is voor de goede uitvoering van het Contract, waarvan de schending afbreuk doet aan het oogmerk van het Contract en waarvan de bestuurder regelmatig de uitvoering inroept);

(ii)             SOMFY kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade veroorzaakt door lichte nalatigheid ten aanzien van een onbelangrijke contractuele verplichting.

Wijziging van de voorwaarden / acceptatievoorwaarden

Wij behouden ons het recht voor om deze Voorwaarden te allen tijde aan te passen en/of te wijzigen, met name bij wijzigingen in de toepasselijke regelgeving en bij toevoeging van nieuwe functionaliteiten aan de App. De aldus gewijzigde Voorwaarden zullen de volgende keer dat u inlogt, onder uw aandacht worden gebracht. U kunt de geldende Voorwaarden op ieder ogenblik raadplegen in de desbetreffende rubriek van de App.

Ongeldigheid

Indien een of meer van de bepalingen van deze algemene voorwaarden ongeldig zou(den) worden verklaard of ongeldig geacht krachtens een wet, reglement of definitief vonnis van een bevoegde rechtbank, zal/zullen die bepaling(en) ongeschreven worden geacht, terwijl de andere bepalingen onverminderd van kracht blijven.

Toepasselijk recht en rechtsbevoegdheid

Deze Voorwaarden zijn onderworpen aan het recht en aan de bevoegdheid van de rechtbanken van de plaats waar de App wordt gebruikt. Deze bepaling belet de gebruiker echter niet om te handelen in zijn hoedanigheid van consument, om de rechten te doen gelden waarover hij beschikt voor een territoriaal bevoegde rechtbank krachtens het burgerlijk procesrecht of in het grondgebied waar hij verbleef op het ogenblik van afsluiting van het contract met SOMFY.

TOP